GASTRONOMY- BREAKFAST | Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

For discerning palates
Για απαιτητικούς ουρανίσκους

Traditional recipes and artisanal products give guests a small taste of Greece.
Παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα δίνουν μια πρώτη γεύση του τόπου που επισκέπτεστε.
Της Νένας Δημητρίου/ By Nena Dimitriou | PHOTOS: © SAKIS GIOUMPASIS
1η δημοσίευση/ 1st Published: Domotelling magazine, 06/2017





Είτε βρίσκεστε σε επαγγελματικό ταξίδι είτε χαλαρώνετε μερικές μέρες μακριά από την καθημερινότητα, το πρωινό στην Domotel αποτελεί έναν ικανό λόγο να σηκωθείτε από το κρεβάτι με όρεξη.

Το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας τους και έχει λάβει την πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στα ξενοδοχεία της αλυσίδας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Ανακαλύψτε τη γαστρονομική παράδοση κάθε τόπου μέσα από τοπικές συνταγές και προϊόντα, τα οποία θα βρείτε στον πληρέστατο μπουφέ. Μαζί με το σύγχρονο continental πρωινό σε κάθε προορισμό, δοκιμάστε τους καρπούς ή τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα φρούτα σε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Το ρουστίκ περιβάλλον και ο κρύος καιρός στο Neve στον Άγιο Αθανάσιο προδιαθέτουν για μια ζεστή σούπα τραχανά, ενώ στον Βόλο θα βρείτε το παραδοσιακό σπετζοφάι, ένα έδεσμα που γεννήθηκε στην αγροτική κουζίνα της περιοχής. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ξεκινά με τραγανό φύλλο και κρέμα μπουγάτσας, το γλυκό σύμβολο της πόλης, όπως και με το παραδοσιακό σησαμένιο κουλούρι.

Τέλος, στην αρχοντική Κηφισιά, ζεστές πίτες, αφράτη σφολιάτα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα θα σας γεμίσουν ενέργεια για να απολαύσετε μια μεγάλη μέρα στην πρωτεύουσα.



Whether you’re on a business trip or traveling for pleasure, the Domotel breakfast is a great reason to jump out of bed. The most important meal of the day is one of Domotel’s greatest assets. The breakfast service at the hotels in Athens, Volos and Thessaloniki
have, in fact, been awarded the Greek Breakfast certificate from the Hellenic Chamber of Hotels.

The full sweet and savory breakfast buffets showcase the culinary traditions of each location, with local recipes and products. The continental breakfast served at all Domotel destinations, meanwhile, includes jams and spoon sweets made from locally sourced autumn and winter fruits. The rustic ambience and bracing air at Domotel Neve in Paleos Aghios Athanasios make you yearn for a bowl of hot trachanas soup, while in Volos you can find spetzofai, a hearty sausage stew and a staple of rural cuisine in this region. In Thessaloniki, the perfect breakfast begins with a crispy bougatsa pie stuffed with semolina cream or with a traditional sesame bread ring. In Kifissia, Domotel Kastri serves
warm pies, fluffy pastries, yogurt and fresh fruit for that burst of energy you need for a big day in the capital.

Explore Domotel Hotels & Resorts




Comments