Domotel's culinary philosophy | H γαστρονομικη φιλοσοφια της Domotel

H γαστρονομική φιλοσοφία της Domotel.
Domotel's culinary philosophy.

Έργα τέχνης στο πιάτο.
Works of art on a plate
Η βάση μας είναι τα εκλεκτά ελληνικά προΐόντα. Γνώμονάς μας η εντοπιότητα και η εποχικότητα. Πηγή έμπνευσής μας τα ταξίδια μας, τα διαβάσματά μας, οι σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Δύναμή μας οι ταλαντούχοι μας σεφ, οι οποίοι επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες και τις «απογειώνουν» μέσα από ευφάνταστες, δημιουργικές συνταγές. Σκοπός μας, κάθε γεύμα ή δείπνο στα εστιατόρια των ξενοδοχείων μας να σας μείνει αξέχαστο. / Select Greek products form the foundation. Locality and seasonality are our guide. Our travels, our regional knowledge and our interest in modern trends in gastronomy are our sources of inspiration. Our talented chefs, who select the best ingredients for their imaginative recipes, are our driving force. Our aim is for every meal at our hotel restaurants to be a memorable experience. (Scroll down for the English article)
(Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Domotelling 08/2016 | Κείμενο: Νένα Δημητρίου, Φωτογραφίες: Α.Αργύρη
First published: Domotelling magazine 08/2016 | Text: Nena Dimitriou, Photos: A.Argyri)





Φανταστείτε το χάρτη της Ελλάδας εικονογραφημένο με γεύσεις από τον Βορρά έως τον Νότο: αγροτικά προϊόντα αγνά, μικρής παραγωγής, καλλιεργημένα με μεράκι, φρέσκα θαλασσινά, εκλεκτά κρέατα, εξαιρετικά τυριά και γαλακτοκομικά. Η γαστρονομία που υπακούει στην εντοπιότητα είναι βασικός πυλώνας για την εμπειρία φιλοξενίας και εστίασης της Domotel. Το φαγητό αντιμετωπίζεται ως μέρος του πολιτισμού και η τοπική παραγωγή τροφοδοτεί τις κουζίνες μας, τόσο στα city hotels όσο και στα resorts, που βρίσκονται σε καλοκαιρινούς ή χειμερινούς προορισμούς.

Τα μενού μας αποτελούν γαστρονομική περίληψη της Ελλάδας. Καθένα προβάλλει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του, είτε συμβαδίζοντας με διεθνείς τάσεις είτε μέσα από την τοπική κουζίνα της περιοχής, εντάσσοντάς τες στο ευρύ γευστικό φάσμα της μεσογειακής γαστρονομίας. Κατά τη διαμονή σας θα γευτείτε τοπικές λιχουδιές στο πρωινό, τα νοστιμότερα σνακ για όλη την ημέρα, δημιουργική μαγειρική που Θα διευρύνει τη γευστική σας παλέτα, μεγαλοπρεπή δείπνα, άλλοτε ρουστίκ και άλλοτε μοντέρνα ή αστικά, με κοινό συστατικό τις καλύτερες πρώτες ύλες στα χέρια καταξιωμένων σεφ.

Στην Αθήνα, στο Domotel Kastri, το Kastri Bistro, αυθεντικά ελληνικό με μεσογειακές πινελιές και έντονη δημιουργικότητα, προσφέρει πιάτα που προκαλούν όλες τις αισθήσεις και ανακαλούν γευστικές αναμνήσεις μέσα από σύγχρονα μοτίβα, όπως το γεμιστό καλαμάρι με αρνίσια μυαλά, αλλά και ο αφρός από γεμιστά, σερβιρισμένος σε φλιτζάνι. Το απαιτητικό κοινό της αθηναϊκής γκονρμέ σκηνής βρίσκει στο Kastri Bistro έναν γνήσιο εκφραστή της νέας ελληνικής κουζίνας, με το δείπνο στην ιδιωτική αίθουσα της Macelleria, στα μεγάλα ψυγεία της οποίας συντηρούνται τα κρέατα της Macelleria Oberto από το Πιεμόντε της Ιταλίας να αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Στη Θεσσαλονίκη, στο Domotel Les Lazaristes, το εστιατόριο Fred & Ginger αντιμετωπίζει τη μαγειρική ως μία από τις καλές τέχνες. Προβάλλει μια άρτια κουζίνα μέσα από τη φιλοσοφία τον localvore (αυτός που καταναλώνει μόνο προϊόντα τοπικής παραγωγής), την οποία ασπάζονται κάποια από τα γνωστότερα εστιατόρια διεθνώς. Με μότο το «100 miles», εδώ θα γευτείτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ό,τι έχει παραχθεί σε απόσταση ίση ή μικρότερη των 100 μιλίων από την κουζίνα του εστιατορίου. Η περιβαλλοντική συνείδηση και η στήριξη μικρών παραγωγών μετουσιώνονται σε φαγητό ιδιαίτερης νοστιμιάς και πρωτοτυπίας. Ο σεφ επικεντρώνεται σε γεύσεις από τη νότια Γαλλία και την ευρύτερη Μεσόγειο, τις οποίες παρουσιάζει ως μικρά έργα τέχνης. Κλείστε το γεύμα με ένα κουβανέζικο πούρο στο Ραρα Cigar Lounge bar, συνοδεία brandy ή malt whiskey.

Στο χειμερινό Θέρετρο του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), στο Domotel Neve, με τον πετρόχτιστο οικισμό να αποτελεί το καταλληλότερο σκη-νικό, ο επισκέπτης Θα απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις συνοδεία κρα-σιού από τον σημαντικό αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας, με το βλέμμα στις βουνοκορφές, γύρω από το τζάκι που σιγοκαίει. Στην Καρδίτσα, το αριστοκρατικό Arni Bistro, με ιστορική αίγλη, αποτελεί σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης και σερβίρει μεσο-γειακή κουζίνα. Στο ποτήρι απολαύστε κάποιο από τα κρασιά της συλλο-γής του κελαριού και ολοκληρώστε το γεύμα με παραδοσιακά επιδόρπια. 

Στα Σύβοτα, σε έναν παράδεισο χρωμάτων της φύσης, το Islands restaurant-bar στο Domotel Agios Nikolaos Suites Resort σας επιτρέπει να χαλαρώσετε με ένα ρομαντικό δείπνο με φρέσκα Θαλασσινά και το βλέμμα στο κυανοπράσινο του Ιονίου. Στον Βόλο, με τη σπαρταριστή πρώτη ύλη, η κουζίνα στο Domotel Xenia είναι ανοιχτή, μια γαστρονομική παράσταση για τα μάτια του φιλοξενούμενου. Τα κρέατα προέρχονται από μικρές φάρμες της περιοχής και τα ψάρια φτάνουν αμέσως από τον Παγασητικό. Η πηλιορείτικη γαστρονομία τιμάται και μεταλλάσσεται δημιουργικά, με gourmet προτάσεις μεσογειακής κουζίνας που αναδεικνύονται την ώρα τον δείπνου μέσα από ενδιαφέρουσες τεχνικές. 




Ιmagine a map of Greece illustrated with all its flavors: pristine agricultural products cultivated on a small scale, fresh seafood, choice meat and excellent cheeses and dairy products. A cuisine that respects this sense of locality is the fundamental rule in the Domotel hospitality experience, where food is seen as a component of culture and where local producers supply the kitchens at both the city hotels and the summer and winter resorts. Domotel menus are a culinary summary of Greece, each one showcasing the country's special characteristics — in tune with inter-national trends reinterpreted through the local cuisine of the particular region where the hotel is located — incorporating them into the broader flavor profile of Mediterranean gastronomy. Over the course of your stay, 

you will taste all sorts of local delicacies as part of creative breakfast, lunch and dinner dishes that will broaden your flavor palate. From hearty rustic dishes to modern and sophisticated fare, everything is prepared with fine ingredients and the chefs' creative flair.

In Athens' Domotel Kastri, Kastri Bistro serves authentic Greek dish-es with Mediterranean brushstrokes and a strong creative flair that excite all the senses and awaken flavor memories through modern food motifs. Imaginative menu choices include calamari stuffed with lamb brains, or the foamy essence of stuffed tomatoes and peppers, served in a coffee cup. The eclectic audience of the Athenian gourmet scene comes to Kastri Bistro for its authentic expression of new Greek cuisine and for the unique dining experience of the private Macelleria, which showcases meats from Macelleria Oberto in Piedmont, Italy, in large cold lockers.

In Thessaloniki, at the Domotel Les Lazaristes, the restaurant Fred & Ginger approaches cooking as a fine art and presents well-crafted dishes inspired by the localvore philosophy, which is being propagated by some of the finest restaurants in the world right now. The localvore motto is "100 miles," meaning that — with a few exceptions — the food is made from in-gredients produced no more than 100 miles from the restaurant kitchen. The idea, to maintain environmental awareness and support small-scale producers, is exemplified in dishes that are both delicious and original. Executive Chef Giorgos Papadopoulos focuses on recreating the flavors of southern France and the broader Mediterranean region, which he presents in dishes that resemble works of art. Try the geremezi goat cheese mousse with pressed tomatoes, strawberries and balsamic vinegar, as well as chips made of prosciutto from the Greek region of Evrytania, or the droplets of free-range egg yolk with lemon puree and carpaccio made with Greek chorizo. End the meal (and break out of the 100-mile limit) with a Cuban cigar and a glass of fine brandy or malt whisky at the Papa Cigar Lounge Bar.

In the northern winter resort of Kaimaktsalan, Domotel Neve — a 'village' made of stone — is the ideal setting in which to enjoy traditional dishes accompanied by wines from northern Greece's acclaimed vineyards; you can see the mountain tops from your comfortabe spot in front of a cozy hearth.

In Karditsa, the aristocratic Arni Bistro exudes a sense of history and constitutes a culinary reference point for the downtown area. The cuisine is Mediterranean and the dessert menu is all traditional, while you can pair your selections with different wines from the cellar's collection, served by the glass.

In Syvota, a paradise showcasing the vibrant colors of nature, the Islands Restaurant Bar of Domotel Agios Nikolaos Suites Resort lets you pamper yourself with a romantic dinner of fresh seafood you can savor while drinking in the view of the Ionian Sea.

In Volos, an area renowned for its excellent products, the kitchen at Domotel Xenia is open-plan so as to offer guests a view of the gastronomic spectacle within. The meat used here comes from small local farms and the fish is brought in straight from the Pagasetic Gulf. Traditional regional cuisine is showcased and transformed creatively into fine Mediterranean dishes that incorporate all sorts of interesting cooking techniques.

Authentic, imaginative and delicious — local fare is everywhere at all of Domotel's restaurants, putting the best of Greece on your plate. 

Comments