ATHENS- ΑΘΗΝΑ | Prestigious Dining- Δειπνο περιωπης

Prestigious Dining
Δείπνο περιωπής

Talented chefs, premium Greek products, creative cuisine,
and a friendly ambiance are all just a short stroll from your room.(scroll down for the full English text)


Ταλαντούχοι σεφ, εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, δημιουργικές συνταγές και φιλόξενη ατμόσφαιρα λίγα βήματα από το δωμάτιό σας.


(Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Domotelling 06/2017 | Κείμενο: Νένα Δημητρίου, Photos:  © DIMITRIS VLAIKOS

First published: Domotelling magazine 06/2017 | Text: Nena Dimitriou, Φωτογραφίες: © DIMITRIS VLAIKOS)


01 «Αθηναϊκή» σαλάτα με μάγουλα σφυρίδας, μαγιονέζα με βότανα, πίκλα αγγουριού και αυγοτάραχο/ The “Athenian” salad with white grouper cheeks, herb mayonnaise, pickled cucumber and bottarga. 02 Chef de Cuisine Α λέξανδρος Χαραλαμπόπουλος/ Chef de Cuisine Alexandros Charalabopoulos 03 Χοιρινά μάγουλα με πουρέ πατάτας, πίκλα κρεμμυδιού και λαχανικά/ Pork cheek with a buttermilk-and-potato mash, pickled onions and vegetables. 04 Ντουέτο από εκλέρ, με κρέμα σοκολάτα, κρέμα βανίλια και φρούτα του δάσους/ The éclair duet: rich chocolate, fragrant vanilla cream and raspberries.05 Ο ιδιαίτερος χώρος της Macelleria, ιδανικός για πριβέ δείπνα/ Macelleria’s unique space, ideal for private dining. 06 Κουσκούς από βουβαλίσιο γάλα, με καραβίδα, χταπόδι, καλαμάρι, φινόκιο και λουίζα/ Buffalo-milk couscous with crayfish, octopus, calamari, fennel and lemon verbena.

Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει ο επισκέπτης στο Kastri Bistro είναι η αίσθηση της φιλοξενίας. Με το βλέμμα στραμμένο στον επισκέπτη και με στόχο την απόλυτη ικανοποίησή του από τη γαστρονομική εμπειρία, η ομάδα του μπιστρό που έχει γίνει σημείο αναφοράς στα βόρεια προάστια θα φροντίσει να νιώσετε οικεία, σαν να
γευματίζετε σε σπίτι φίλων.

Ο Θοδωρής Καρίνος, Executive Chef του Domotel Kastri, και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Chef de Cuisine του Kastri Bistro, συνυπογράφουν το μενού και αναδεικνύουν τις ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες στην καλύτερη στιγμή τους. Με επιδέξια τοποθέτηση των υλικών, ανάλογα με το χρώμα και το «φως» που εκπέμπουν, δημιουργούν μοναδικές συνθέσεις με ενδιαφέρουσες υφές, σχήματα και χρωματική παλέτα.

Συνταγές της ελληνικής παράδοσης μεταμορφώνονται με τις επιταγές της δημιουργικής, σύγχρονης κουζίνας. Η Νάξος, η Κοζάνη, οι Σέρρες, το Μέτσοβο, και άλλα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας δίνουν εκλεκτά προϊόντα για την παρασκευή άρτιων γευστικών συνδυασμών στο μενού. Το κουσκούς από βουβαλίσιο γάλα μαγειρεύεται με θαλασσινά και αρωματίζεται με φινόκιο, λουίζα και λεμόνι.

Τα χοιρινά μάγουλα συνοδεύονται από πουρέ πατάτας με ξινόγαλο και πίκλα κρεμμυδιού, προσφέροντας ρουστίκ αρμονία από την ύπαιθρο. Η ομάδα στην κουζίνα του Kastri Bistro αξιοποιεί λαχανικά και φρούτα εποχής, ροδάκινα και φράουλες την άνοιξη, πεπόνι και καρπούζι το καλοκαίρι.

Οι σαλάτες, με ολόδροσα λαχανικά, εσπεριδοειδή και κόκκινα φρούτα, ανοίγουν το γεύμα σας με μεγάλες αρωματικές εντάσεις, ενώ κλασικά πιάτα, όπως η δική τους εκδοχή της «Αθηναϊκής» σαλάτας με ψάρι ή τα αποδομημένα γεμιστά, συνδέουν το παρόν με την αστική κουζίνα του παρελθόντος.

Συνεπείς στην εποχικότητα, διαφοροποιούν βασικές πρώτες ύλες σε όσα πιάτα αγαπήθηκαν από το χειμερινό μενού και τα διατηρούν στο νέο, όπως οι εξαίσιοι λαχανοντολμάδες, που πλέον μαγειρεύονται με σέσκουλα. Η συνεργασία με τη Macelleria Oberto από το Πιεμόντε της Ιταλίας αποτελεί ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα, με στόχο την κρεοφαγία υψηλού επιπέδου.

The first thing that strikes visitors to Domotel Kastri Bistro is the warmth of the hospitality. Aiming to please and to offer a rewarding gastronomic experience, the team behind the bistro that has become such a hit in Athens’ northern suburbs pulls out all the stops to ensure that diners feel right at home.

Thodoris Karinos, Executive Chef at Domotel Kastri and Chef de Cuisine at Kastri Bistro Alexandros Charalabopoulos have created a menu that showcases premium Greek products at their finest. They put together dishes that allow the colors and tones of each ingredient to shine, creating interesting textures and artistic shapes.

The recipes are creative and contemporary transformations of traditional Greek dishes. Handpicked ingredients from Naxos, Kozani, Serres, Metsovo, and other locations on both the Greek mainland and the islands lend mouth-watering mixes of flavor to every dish. The buffalo-milk couscous, for example, is prepared with shellfish and flavored with fennel, lemon verbena and lemon juice. The pork cheeks are served with a rich buttermilk-and-potato mash and pickled onions, introducing an air of rustic harmony to the bistro’s elegant atmosphere.

In the kitchen of Domotel Kastri Bistro, the team selects seasonal vegetables and ingredients when they are at the peak of their flavor, such as peaches and strawberries in spring and watermelon and melon in summer.

The salads of crispy-fresh greens, citrus and red fruits are perfect and boldly flavored opening dishes for any meal, while variations on classics, such as the “Athenian” salad with fish or the deconstructed stuffed tomatoes,connect the urban cuisine of the past to that of the present.

Committed to freshness and seasonality, the chefs adapt winter menu favorites according to the availability of produce in other seasons. In this way, the excellent stuffed cabbage leaves of winter become stuffed chard on the summer menu, for example. To offer diners the finest meats possible, the bistro works with Macelleria Oberto artisan butchers in Piedmont,Italy.

Comments